Powered By Blogger

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τραχανόπιτα

                                   Τραχανόπιτα

 Ναι,ναι καλά διαβάσατε.Τραχανόπιτα.Και μάλιστα είναι και πολύ νόστιμη.Δείτε την συνταγή:

ΥΛΙΚΑ
3 φλ.τσαγιου τραχανα γλυκο
4 αυγα
300 γρ.φετα τριμμενη
Γαλα
Αλατι
Πιπερι
1/4 φλ.τσαγιου ελαιολαδο
Λιγο βουτυρο αρωματικο(αγελαδας)

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανιτσα βαζουμε τον τραχανακαι ριχνουμε τοσο γαλα ωστε να σκεπαζει ισα ισα τον τραχανα.Τον αφηνουμε στην ακρη μεχρι να φουσκωσει, να εχει απορροφησει σχεδον το γαλα.Τοτε χτυπαμε ελαφρα τα αυγα
και τα ριχνουμε στον τραχανα,προσθετουμε την τριμμενη φετα,λιγο αλατι
αν η φετα ειναι αλμυρη,πιπερι και τελος το ελαιολαδο.Ανακατευουμε πολυ καλα,και λαδωνουμε ενα πυρεξ,ριχνουμε λιγο τραχανα στεγνο,και ριχνουμε
τον χυλο μας.
Κοβουμε με το χερι μας 5-6 μικρα κομματακια βουτυρο και τα σκορπαμε στην επιφανεια του χυλου μας
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους για 1 ωρα περιπου μεχρι να ροδοκοκκινησει.(αντιστασεις)
Την αφηνουμε λιγο να κρυωσει την κοβουμε σε κομματια και σερβιρουμε.

 

Άρθρο: Ντίνα Ιωαννίδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου