Powered By Blogger

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Συνταγή για λουκουμάδες



                     Συνταγή για λουκουμάδες.




Υλικά συνταγής



500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
περίπου 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρού νερού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
θυμαρίσιο μέλι
κανέλα
καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο (καλοριφέρ ή δίπλα στην κουζίνα) για 30΄, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ. Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω. Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου